کد خبر 101470
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۲

یک مفسر قرآن کریم در رابطه با عدم گرایش مردم به کسب معارف قرآنی گفت: ایجاد فضای قرآنی به عهده رسانه‌هاست و در این راه آنها بیش از پرداختن به معارف قرآنی به مداحی و تلاوت قرآن می‌پردازند!

به گزارش مشرق ، «ابوالفضل بهرامپور» مترجم و مفسر قرآن کریم در گفت‌‌وگو با فارس، در رابطه با گرایش کمرنگ مردم به آموختن معارف قرآنی با اشاره به اینکه جامعه مسلمانان از تفسیر و معارف قرآنی دورند، گفت: ذائقه مردم در این رابطه توسط رسانه‌ها و بخصوص تلویزیون هدایت می‌شود و این در حالی است که رسانه‌ها نیز بیشتر به تبلیغ مداحی و تلاوت قرآن کریم می‌پردازند.

وی با انتقاد شدید از کم توجهی رسانه‌ها به مباحث معرفتی قرآن کریم گفت: رهبر معظم انقلاب تاکنون بارها بر لزوم کسب معارف قرآنی و مقدمه بودن سایر فعالیت‌ها برای این اصل تاکید کرده‌اند؛ با این وجود رسانه‌ها در منعکس کردن صحیح تاکیدات ایشان در این خصوص به خوبی عمل نمی‌کند.

بهرامپور قرائت و حفظ قرآن کریم را مقدمه‌ای لازم برای فضاسازی پرداختن به معارف قرآن کریم دانست و در این باره افزود: اینجانب به کسانی که تنها وقت پرداختن به یکی از رشته‌های قرآنی را دارند؛ توصیه می‌کنم که به جای رجوع به مقدمات به اصل کسب معارف قرآنی بپردازند.

*متخصصان معارف قرآنی در جامعه مهجورند

بهرامپور عدم رجوع به متخصصان ترجمه و تفسیر قرآن کریم را مورد انتقاد شدید قرار داد و گفت: اینجانب متخصصان بسیاری را می‌شناسم که به علت عدم مراجعه به آنها منزوی شده‌اند.

وی پرداختن صرف به حوزه‌های قرائت و حفظ قرآن کریم و خارج نشدن مجموعه‌های قرآنی از این کلیشه را نقطه ضعف آنها دانست و گفت: مراکز قرآنی کشور به دنبال متخصصان معارف قرآنی نیستند و حتی در مهم‌ترین برنامه‌های خود از جمله مسابقات سراسری قرآن کریم از آنها دعوت نمی‌شود.

*قاریان قرآن پس از مواجه با تشویق‌های مردم خود را در قله می‌بینند

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه مهم‌ترین بخش از فعالیت‌های قرآنی پرداختن به فهم پیام‌ها و معارف قرآنی است، گفت: متاسفانه قاریان قرآن وقتی با تشویق‌های مردم مواجه می‌شوند خود را در قله می‌بینند و برای پرداختن به مفاهیم قرآنی انگیزه‌ای ندارند.

بهرامپور با بیان اینکه این آفت مختص قاریان ایرانی نیست، گفت: حتی بسیاری از قاریان عرب زبان از مصری و غیرمصری نیز در تلاوت‌های خود به هنرنمایی نغمه‌ای می‌پردازند و تسلط خوبی بر معنا ندارند.

وی مفاهیم قرآن را کلیدهای فهم آن دانست و گفت: زبان قرآن نیز مانند سایر زبان‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود است و چنانچه هر فردی به عنوان مثال با ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات خاص زبانی آشنایی نداشته باشد فهم درستی نیز از آن نخواهد داشت.

بهرامپور در پایان نیز با تاکید مجدد بر نقش رسانه‌ها و به خصوص تلویزیون در ایجاد فضای قرآنی در بین مردم گفت: در این صورت است که مردم پرداختن به مفاهیم قرآنی و به کارگیری آنها در زندگی خود را به عنوان یک نیاز احساس خواهند کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس